10 prekvapivých faktov o THCP-O, ktoré ste nevedeli

THCP-O (tetrahydrokanabiforol-O acetát) je nový kanabinoid odvodený od THCP získaním OH skupiny acetyláciou. Má podobnú štruktúru ako známejší kanabinoid THC, ktorý sa prirodzene nachádza v rastline konope. Čím sa však THCP-O líši od ostatných kanabinoidov a čo je na ňom jedinečné?

1. Účinky THCP-O sú až 33-krát silnejšie ako THC

Môžeme si trochu zafantazírovať a predstaviť si, že THCP-O nám môže pripadať ako THC na steroidoch. To nám môže poskytnúť oveľa intenzívnejší zážitok. Niektoré skúsenosti používateľov hovoria, že aj malé dávky tohto Super THC môžu spôsobiť veľmi silné účinky. To ho robí veľmi zaujímavým pre ľudí, ktorí hľadajú silnejší zážitok ako iné kanabinoidy.

Je však dôležité si uvedomiť, že každý človek je individuálny a každý má inú toleranciu, čo sa odráža na účinkoch a ich intenzite.

2. Rýchlejší nástup účinkov

Vďaka chemickej úprave je nástup účinku oveľa kratší. Pri THC môže trvať až hodinu, kým pocítite jeho plný účinok, zatiaľ čo THCP-O môže začať účinkovať už za 15 minút.

3. Dlhotrvajúce účinky

Používatelia opisujú svoje skúsenosti s THCP-O ako intenzívny, ale dlhotrvajúci zážitok. Nástup aj trvanie účinkov určuje najmä spôsob užívania. Pri inhalácii alebo fajčení a vaporizácii je nástup rýchlejší a účinky môžu trvať niekoľko hodín. Väčšina užívateľov uvádza, že psychoaktívne účinky môžu trvať 4 - 6 hodín alebo dlhšie, ale pocit uvoľnenia a eufórie môže trvať ešte dlhšie. Pri edibles môže byť nástup dlhší, ale účinky môžu trvať až 6-8 hodín alebo dlhšie.

4. Výskumné dobrodružstvá a zábavné neznáme

Je dôležité poznamenať, že THCP-O sa ešte len začína skúmať. Dalo by sa povedať, že ide o skúmanie neprebádanej pôdy v oblasti konope. Stále sme na začiatku jej vedeckého príbehu, takže je to trochu ako hra s ohňom. Pri jeho používaní musíte byť opatrní a nezabúdať na bezpečnosť. Štúdie o dlhodobých účinkoch THCP-O sa ešte len začínajú, preto je vhodné pristupovať k tejto superpotravine s rozvahou.

Ide o novú a pomerne neznámu látku, vďaka čomu je THCP-O tajomným prvkom pre tých, ktorí radi objavujú nové skúsenosti. Užívanie THCP-O pri skúmaní jeho účinkov možno považovať za dobrodružnú cestu do neznáma, kde každý zážitok môže mať svoje čaro a byť jedinečný.

5. Syntetická mágia

Podobne ako iné kanabinoidy, aj THCP-O sa v určitej miere nachádza v prírode. V rastline konope sa však nachádza v naozaj malých množstvách. Z tohto dôvodu je produktom vedy a laboratórnej mágie, čo ho robí jedinečným. THCP-O, ako už bolo spomenuté, vzniká acetyláciou skupiny OH. V preklade to znamená, že ide o chemický variant THCP, ktorý je odvodený od známejšieho kanabinoidu THC, hlavnej psychoaktívnej zložky konope.

6. Potenciál pre medicínu

Niektorí vedci sa domnievajú, že THCP-O by mohol mať obrovský terapeutický potenciál, ktorý by mohol pomôcť pri liečbe rôznych zdravotných problémov. Mohol by napríklad slúžiť na liečbu neurologických porúch. Na potvrdenie týchto hypotéz sú však potrebné ďalšie štúdie. Na základe skúseností užívateľov však THCP-O má intenzívne relaxačné účinky, ktoré môžu zmierniť bolesť.

7. Budúcnosť v potravinách

Záujem o túto fascinujúcu látku rastie rýchlym tempom. Preto je možné, že THCP-O sa v budúcnosti objaví v niektorých potravinách a nápojoch, podobne ako iné kanabinoidy. Je preto otázkou a prekvapením, či a ako nám THCP-O prinesie novinky v oblasti konopnej gastronómie.

8. Negatívny test?

Pozitívnym a bezproblémovým prínosom môže byť to, že bežný drogový test THCP-O nezistí. THCP-O je podobný THC, ale obsahuje inú látku, takže test nie je určený na tento typ látky, a preto test vyjde negatívne.

9. Jedinečné skúsenosti

Už bolo spomenuté, že THC a THCP-O sa líšia svojím chemickým zložením, účinkami a predovšetkým zážitkami. Užívanie THCP-O nám môže priniesť úplne iný zážitok ako len obyčajné THC. Používatelia opisujú oveľa intenzívnejšie vizuálne a sluchové vnemy, ktoré môžu spestriť a obohatiť doterajšie zážitky a priviesť nás do novej dimenzie vnímania.

10. Vyššie pozitívne účinky = vyššie riziko väčších účinkov

Ako už bolo ukázané, THCP-O je silná látka, ktorá zvyšuje intenzitu účinkov. V nadmernom množstve sa však môžu vyskytnúť intenzívnejšie vedľajšie účinky. THCP-O môže prekvapiť aj pravidelných užívateľov konope, preto je potrebné dbať na opatrnosť, najmä u začiatočníkov.

Preto na záver odporúčame začať s THCP-O v menších dávkach, byť pri jeho užívaní opatrný a čo najviac sa vyhýbať vedľajším účinkom.

Späť do obchodu