Kratom vs kra thum a kra thom

Všetci poznáte tropický stálezelený strom z čeľade kávovníkovitých z juhovýchodnej Ázie alebo kratom. Je to čoraz populárnejšia rastlina vo viacerých krajinách a ľudia sa o ňu zaujímajú čoraz viac. Existuje mnoho rôznych druhov kratomu, z ktorých každý je veľmi jedinečný! Možno vás zaujímalo, či existuje alternatívny alebo podobný produkt ku kratomu. Áno, existuje! V tomto článku porovnáme tieto dva druhy kratomu, aby sme vám pomohli rozhodnúť sa, ktorý je pre vás ten pravý.

kratom-3

Čo je Mitragyna Hirsuta?

Mitragyna hirsuta je rastlina, ktorá patrí do rovnakého rodu stromov ako kratom. Už nejaký čas je obľúbenou alternatívou kratomu a poskytuje mnohé z rovnakých výhod, aké užívatelia kratomu očakávajú. Hoci má M. hirsuta podobné výhody, dokáže sa vyhnúť kriminalizácii, ktorú na kratom uvalili mnohé krajiny a štáty. Mitragyna hirsuta obsahuje mitragynín a mitrafilín, dva najdôležitejšie alkaloidy, ktoré sa v kratome nachádzajú. Obsahuje aj množstvo ďalších alkaloidov, ktoré poskytujú podobné výhody. V tomto článku vám vysvetlíme všetko, čo je potrebné vedieť o Mitragyna hirsuta, aby ste sa mohli rozhodnúť, či je pre vás vhodná, alebo nie.

Mitragyna hirsuta je rastlina patriaca do rodu Mitragyna, do tej istej čeľade rastlín, do ktorej patrí aj kratom (Mitragyna speciosa). Mitragyna hirsuta zostáva jednou z najpopulárnejších alternatív kratomu.

Kde rastie Mitragyna hirsuta?

Hirsuta rastie prirodzene v mnohých krajinách, kde rastie aj kratom. Najčastejšie sa vyskytuje v džungliach Thajska, Vietnamu, Kambodže a Malajzie.

Mitragyna Hirsuta je úplne legálna!

Okrem toho, že Mitragyna hirsuta poskytuje mnoho rovnakých výhod ako kratom, predstavuje spoľahlivú alternatívu pre ľudí, ktorí nemôžu získať kratom legálne. Kratom bol v niekoľkých oblastiach zakázaný, hoci väčšina krajín a štátov kriminalizuje skôr celú rastlinu než jej špecifické alkaloidy. Mitragyna hirsuta obsahuje mnoho rovnakých alkaloidov ako kratom, a napriek tomu nespadá pod zákonnú jurisdikciu, pretože ide o inú rastlinu. Ako takú ju môžete legálne dovážať, a to aj na niektorých miestach, kde sa kratom považuje za nezákonný. M. hirsuta sa medzi používateľmi označuje ako kra thum khok, čo sa vyslovuje veľmi podobne ako "kratom." Rastlina vyzerá podobne, má jasne zelené listy, ktoré sú o niečo menšie ako tie, ktoré sa nachádzajú na rastline kratom.

Čo je Mitragyna Javanica? 

AKA Mitragyna diversifolia (Kra Thom na) neobsahuje rovnaké alkaloidy ako kratom, ale obsahuje mitrajavín.

Aký je rozdiel medzi kratomom a Mitragyna Hirsuta?

Tieto dve rastliny sú si dosť podobné, aj keď v žiadnom prípade nie identické. Kra Thum (Hirsuta) sa najčastejšie prirovnáva k druhu kratom červený. Mitragyna hirsuta je oveľa silnejšia ako mnohé alternatívy kratomu, ale zdá sa, že za samotným kratomom zaostáva. Je to pravdepodobne spôsobené nedostatkom mitragynínu a 7-hydroxymitragynínu, dvoch alkaloidov, ktoré sú najviac zodpovedné za schopnosti kratomu. Mitrafylin, hlavný alkaloid nachádzajúci sa v Mitragyna hirsuta, má mnoho rovnakých vlastností ako tieto dva alkaloidy. Poskytuje podobné výhody, aj keď oveľa menej intenzívnym spôsobom. Niektorí ľudia mu v skutočnosti dávajú prednosť. Keďže kra thum khok je menej účinný, je menej pravdepodobné, že spôsobí vedľajšie účinky.

V čom sa teda Mitragyna Hirsuta líši od kratomu?

  • zo všetkých alternatív kratom je najlepší
  • obsahuje veľké množstvo alkaloidu mitrafilínu, ktorý je tiež v kratome
  • má miernejší, ale podobný účinok ako kratom
  • vo väčšom množstve sa podobá červenému kratomu
  • je legálny na celom svete

Medzi členov rodu mitragyna patria:

Mitragyna javanica

Mitragyna inermis

Ide o veľmi vzácnu odrodu rastliny, ktorú je stále ťažké nájsť na internete. Tradične sa používala ako diuretikum a na liečbu tráviacich problémov.

Mitragyna tubulosa

Je mimoriadne vzácna. Vedci však v tejto rastline identifikovali množstvo opioidných alkaloidov, napríklad mitrafylin a izomitrafylin.

Mitragyna parvifolia

Je to dobre známa rastlina z rodu Mitragyna, ktorá sa tradične používa už stáročia.

Vyskúšajte aj iné alternatívy kratomu!

Zaujímajú vás aj iné alternatívy ku kratomu a iným bylinám? Na stránke Kratomit ich nájdete hneď niekoľko!

 

Adéla, Kratomit

Späť do obchodu