Kedy bude kratom v Českej republike zakázaný?

Ak ste fanúšikom kratomu, možno ste si všimli, že sa v poslednom čase veľa hovorí o možnosti zákazu kratomu. Hoci zatiaľ nebolo prijaté žiadne rozhodnutie, je dôležité byť o tejto situácii informovaný, aby ste mohli urobiť najlepšie rozhodnutie pre svoje zdravie a pohodu. V tomto blogovom príspevku sa podrobne pozrieme na možnosť zákazu kratomu a na to, čo by to mohlo znamenať pre milovníkov kratomu v krajine. Zaujíma vás, aký kratom si ešte môžete kúpiť a kde získať najlepšiu kvalitu?

technice-blog-2

Čo je kratom?

Kratom je tropický strom pochádzajúci z juhovýchodnej Ázie. Listy tohto stromu používajú domorodí obyvatelia už po stáročia. V posledných rokoch si kratom získal popularitu v západných krajinách. Kratom sa objednáva vo forme tabletiek, tabliet, kratom kapsúl alebo ako kratomový prášok.

Prečo sa hovorí o zákaze?

  • Existuje niekoľko dôvodov, prečo niektorí ľudia obhajujú zákaz kratomu. Najčastejším dôvodom je, že kratom sa spája s množstvom zlých skúseností a niektorí ho dokonca berú ako drogu. Keďže žijeme vo svete, kde sa bežne používajú drogy, ako je káva, alkohol a cigarety, zákaz kratomu je v porovnaní s týmito drogami bizarný. Ak je kratom zakázaný, prečo nie alkohol?
  • Ďalším dôvodom je, že niektorí ľudia sa domnievajú, že kratom by sa mal zakázať jednoducho preto, že ide o neregulovanú látku. Keďže kratom nie je v súčasnosti regulovaný, neexistuje spôsob, ako s istotou zistiť, čo daný výrobok obsahuje. To môže byť nebezpečné, pretože to znamená, že ľudia môžu užívať výrobky, ktoré obsahujú škodlivé kontaminanty alebo ktoré neobsahujú množstvo kratomu sľúbené na etikete. Znamená to tiež, že neexistuje kontrola kvality, ktorá by zabezpečila, že všetky výrobky spĺňajú bezpečnostné normy. Samozrejme, nie vždy to tak je! Kratomit.com si dáva záležať a predovšetkým dbá na to, aby všetky druhy kratomu predávané na Kratomit boli tej najlepšej kvality. Spoločnosť Kratomit bola dokonca osobne na Borneu a zúčastnila sa zberu kratomu, aby všetkým zákazníkom poskytla ten najlepší kratom.

Čo by znamenal zákaz?

Ak by bol kratom zakázaný, znamenalo by to, že nákup, predaj, držba alebo používanie kratomu by sa v Českej republike stali nezákonnými. To by znemožnilo ľuďom, ktorí v súčasnosti kupujú kratom ako zberateľský artikel, aby si ho kdekoľvek a akýmkoľvek spôsobom opäť zaobstarali. Mohlo by to tiež viesť k tomu, že ľudia budú zúfalejší a budú sa obracať k potenciálne nebezpečnejším látkam. O legálnosti kratomu sa v súčasnosti diskutuje aj v iných štátoch a v niektorých dokonca hrozí za jeho držbu vysoký trest. Medzi takéto krajiny patrí Malajzia, kde za držbu niekoľkých gramov kratomu môžete ísť do väzenia až na 5 rokov. 

Čo teda očakávať a ako sa na zákaz pripraviť?

Možnosť zákazu kratomu je veľmi reálna a nemala by sa brať na ľahkú váhu. Ak v súčasnosti kupujete kratom ako zberateľský artikel, určite by ste sa mali pozrieť na iné alternatívy.

Alternatívy kratomu:

Ak ste si kratom ešte nikdy neobjednali, teraz je ten správny čas, aby ste si ho objednali skôr, ako bude úplne zakázaný. O situácii ohľadom zákazu kratomu v Českej republike vás budeme samozrejme informovať! 

Kratom Slovensko 

Na Slovensku od 9.12.2021 platí zákaz užívania kratomu. Zavedenie tohto opatrenia bolo motivované informáciami o zvýšenom užívaní tejto látky, ktoré sa začali objavovať v slovenských médiách približne od apríla roka 2021. Aj napriek tomu, že boli k dispozícii pozitívne skúsenosti s kratomom, väčšina správ v médiách bola zameraná na jeho negatívne účinky.

 

Adéla, Kratomit

Späť do obchodu