Je Kratom čarovný liek alebo psychoaktívna látka (droga)?

Je Kratom čarovný liek alebo psychoaktívna látka (droga)?

 

Kratom môžeme brať do rovnakej kategórie ako je káva, čaj alebo ovocné džúsy, pretože je čisto na prírodnej báze, bez pridanej chémie, éčok, glutamanu a pod ..

 

Predpokladá sa a potvrdilo sa, že Kratom pomáha liečiť a zmierňovať tieto problémy a choroby:

úzkosť a depresia
drážidvý kašeľ
chrípka
cukrovka
hnačka
fibromyalgia
vysoký krvný tlak (hypertenzia)
závislosť od opiátov
bolesť a chronická bolesť
poruchy nálad
panické záchvaty
potlačenie apetítu
zápaly
relaxačné účinky na svaly
zvyšovanie libida
odčervenie
črevné infekcie
listy kratomu a výťažky z nich sa používajú na hojenie rán a ako lokálne anestetikum
Ľudia sa po nízkych dávkach kratomu zvyčajne cítia nabití energiou, motivovanejších, v pokoji a pohode, pozornejší, majú potrebu hovoriť a ľahšie sa socializujú (stimulačné účinky). Vo väčších dávkach býva Kratom zvyčajne sedatívne, vyvoláva euforické účinky, potláča emócie a pocity.
podpora komunikatívnosti a združeniu
uľahčenie fyzickej i psychickú námahy
dodávanie chuti do práce
lepšia koncentrácia
zbavenie sa stresu
zbystrenie mysle, odbúranie únavy
V Indonézii sa žujú surové listy Kratom ihneď odtrhnuté zo stromu a alebo sa z nich varí čaj, avšak kvôli lepšej chuti a účinku je lepšie Kratom v prášku, ktorý je vysušený a rozmixovaný.

 

Zdravotné využitie kratomu:

Kratom sa najčastejšie využíva ako doplnok stravy, ktorý pomáha na zvýšenie energie a produktivity alebo ako pomocník s úľavou od bolesti.

 

Kratom sa využíva už dlhodobo ako pomocník pri odvykaní od alkoholu a závislosti od opiátov a je ďaleko šetrnejší na ľudský organizmus, ako mnoho chemických liekov z farmaceutických spoločností.

 

Zlepšenie pozornosti a koncentrácie - aj preto je Kratom veľmi populárny medzi doktormi, právnikmi a študentov vysokých škôl, pretože dokázateľne zlepšuje pozornosť a sústredenie

 

Kto by Kratom užívať nemal?

1. Kratom by nemali užívať tehotné a dojčiace ženy, pretože by Kratom dostalo aj novorodeniatko a kvôli alkaloidom ktoré sa v ňom nachádza by to novorodenci nemuselo urobiť dobre.

 

2. Ľudia čo majú nízky krvný tlak, pretože Kratom dokáže znižovať vysoký krvný tlak, mohol uškodiť ľuďom, ktorí majú nízky krevník tlak a mohol by predstavovať zdravotné riziká u osôb s nízkym krvným tlakom.

 

3. Ak užívate antibiotiká vo väčšej miere, môže sa vám s kombináciou s kratomu urobiť nevoľno.

 

4. Kratom pri kombinácii s alkoholom môže spôsobiť miernu bolesť hlavy, na druhú stranu je Kratom skvelý pri opici, pretože vás dokáže rýchlejšie postaviť na nohy a behom chvíle ste schopní perfektne fungovať a byť aktívny.

Späť do obchodu