Čo je THC-B edibles?

THCB alebo Tetrahydrokanabutol je kanabinoid, ktorý sa prirodzene vyskytuje v rastline konope, hoci len v malom množstve. Je to minoritný kanabinoid, podobne ako napríklad THCH. Minoritné kanabinoidy sú také, ktoré sú v rastlinách konope prítomné v malých množstvách, na rozdiel od hlavných kanabinoidov, ako sú THC a CBD, ktoré sú v rastlinách konope prítomné vo väčších množstvách.

Uvádza sa, že THCB skúmal americký chemik Roger Adams už v roku 1942. V roku 2019 sa objavila štúdia, ktorú podporil taliansky tím vedcov. Spomína sa v nej, že vo vzorkách CBD získaných z konope a rôznych druhov konope na lekárske účely našli špeciálny kanabinoid nazývaný butylfykanabinoid.

THCB sa totiž v rastline konope nachádza v naozaj nízkych koncentráciách. To výrobcom takmer znemožňuje extrahovať túto zlúčeninu priamo z rastliny konope. Preto sa väčšina produktov THCB v súčasnosti vyrába z iných, ľahšie dostupných kanabinoidov, napríklad CBD. To znamená, že produkty THCB sa vyrábajú synteticky a nie sú extrahované z rastliny konope. Základom tohto tvrdenia je odkaz na spomínanú štúdiu talianskeho tímu vedcov z roku 2019.

Má THCB podobné účinky ako THC?

Štúdia talianskych vedcov naznačuje, že THCB vykazuje väčšiu aktivitu na receptoroch CB1 ako THC, t. j. má silnejšie psychoaktívne účinky. Iné štúdie naznačujú, že THCB má sľubné protizápalové vlastnosti a pomáha zmierňovať pocity súvisiace s bolesťou. THCB by mohla mať potenciálne antidepresívne účinky, podobne ako pri úzkosti, kde THCB pomáha znižovať úzkosť.

Podobne ako väčšina kanabinoidov, aj THCB môže pozitívne ovplyvňovať vnímanie a náladu, eufóriu, viac energie a kreativitu. Môže tiež pomôcť pri bolesti a navodiť pocit uvoľnenia a pohody.

Možné vedľajšie účinky?

Psychoaktívne látky majú prirodzené riziko vedľajších účinkov. V prípade kanabinoidov sú tieto vedľajšie účinky podobné, niekedy dokonca rovnaké. Najčastejšie sú to začervenanie očí, sucho v ústach, problémy s pamäťou a zvýšená chuť do jedla. V nadmernom množstve sa môže vyskytnúť úzkosť alebo paranoja. Preto je dôležité dodržiavať odporúčané dávkovanie podľa vašej individuálnej tolerancie, aby ste sa vedľajším účinkom čo najviac vyhli a mohli si zážitok naplno vychutnať.

THC-B Jelly

Tieto pochúťky ponúkajú osviežujúcu chuť s nádychom horkosti vďaka vysokokvalitnému extraktu THC-B a 15 mg. Ide o prémiový výrobok, ktorý je úplne prírodný a neobsahuje žiadne chemické ani syntetické príchute. Ak chcete zažiť dobrý pocit a relaxáciu v kombinácii s exotickou chuťou, tieto želé THC-B určite stoja za vyskúšanie. Všetky naše produkty THC-B sa vyrábajú v Českej republike, čím sa zabezpečuje maximálna kontrola kvality a minimalizuje sa vplyv na životné prostredie tým, že sa predchádza diaľkovej preprave. Je len na vás, či si večer vychutnáte pomarančovú alebo jahodovú príchuť, ale uvoľnite sa a užite si eufóriu!

Edibles THCB môžu priniesť nové zážitky a potenciálne zdravotné výhody pre tých, ktorí hľadajú alternatívu k bežným produktom s THC. Pred ich použitím je však dôležité byť informovaný a opatrný. Odporúča sa začať s menšími množstvami, pretože každý má iný metabolizmus a toleranciu na kanabinoidy, najmä tohto typu.

 

Späť do obchodu