Ako správne skladovať Kratom, aby mal čo najdlhšiu trvanlivosť?

Skladovanie a trvanlivosť Kratomu

Kratom je organická zlúčenina, takže trvanlivosť kratomu je 3 mesiace. Samozrejme, trvanlivosť môže byť predĺžená  správnym skladovaním.

Teraz vám napíšeme, ako uložiť kratom.

Je dôležité si uvedomiť, že kratom nebude toxický alebo smrteľný, ak je po jednom mesiaci. Ale po tejto dobe, kratom začne starnúť a stráca veľasvojich vlastností  a magických schopností. Preto sa odporúča skladovať  kratom do jedného mesiaca od nákupu alebo venovať pozornosť vhodnému  skladovanie.

 

Čo ovplyvňuje životnosť Kratomu

Svetlo

Slnečné svetlo môže neuveriteľne poškodiť ľudskú pokožku a to isté platí aj pre kratom.

Opakované vystavenie ultrafialovému žiareniu môže rozložiť alkaloidy, ktoré sú obsedantnéa zakorenené v  kratóme. Svetlo výrazne znižuje jeho účinnosť.

Teplota

Hrkálka si najlepšie zachováva svoje vlastnosti, ak je skladovaná na chladnom mieste a najviacpoškodená extrémnymi výkyvmi teploty.

 

Kyslík

Mnoho organických zlúčenín reaguje s kyslíkom a kratom sa od nich nelíši.  Keď je kratom vystavený kyslíku, oxiduje astráca svoje účinky.

Odporúča sa skladovať hrkálku v tesniteľných nádobách a zabrániť prístupu  vzduchu. 

Iné pachy

Kratom, rovnako ako iné byliny, je náchylný na zachytenie silných pachov z okolia.

 

Krátkodobé skladovanie Kratomu (1-3 mesiace)

Kontajnery so vzduchotesnými uzávermi,ktoré sa dajú ľahko otvoriť a znovu uzavrieť. Ziploc tašky (tieto máme :-),ktoré umožňujú vytlačiť prebytočný vzduch, sú tiež skvelou voľbou pre krátkodobé skladovanie kratomu.

Kde zachrániť Kratom

Najlepšie miesto na ukladanie kratomu v krátkodobom horizonte je niekde v tme, kde sa udržiavajú takmer konštantné teploty. Kuchynská špajza alebo chladnička sú skvelým miestom na uskladnenie kratomu.

 

 

 

Dlhodobé skladovanie Kratomu (3-12 mesiacov)

Skladovať kratom na dlhú dobu znamená posunúť ho na ďalšiu úroveň. Takže namiesto použitia ziploc vrecka môžete použiť vákuové tesniace zariadenie, ktoré balí kratom dokonale utesnenie, čím sa zabezpečí jeho maximálna trvanlivosť.

Hrkálka môže byť tiež ochladená, čím sa udržuje v tmavom a veľmi teplotne stabilnom prostredí.

Ideálnou možnosťou na skladovanie kratomu je vloženie vákuovo utesnených kratomových vriec do mrazničky.

Pred otvorením vrecka mrazeného kratomu sa odporúča nechať ho zahriať na izbovú teplotu a potom ho otvoriť!

Vo všeobecnosti sa neodporúča skladovať kratom dlhšie ako 12 mesiacov, pretože aj dobre skladovaný kratom sa môže kvalitatívne zhoršovať. 

Javy, ako sú plesne, vyblednuté farby a strata vône, naznačujú, že kratom už nie je čerstvý a mimo cesty, čím sa znižujú jeho magické a úžasné schopnosti.

Späť do obchodu