Vysvetlenie rozdelenie kratomu na základe ich farby

Rozdelenie kratomu na základe ich farieb

Prvá vec, ktorú treba o kratomu pochopiť, je, že všetok kratom pochádza z rovnakej rastliny, Mitragyna speciosa - člena rodiny kávovníkov. Často počujete kratomové typy podľa farieb: biela, zelená, žltá a červená. Tieto farby označujú farby listov pri zbere. Kmeň rastliny však často odvoláva na geografickú polohu, kde bola rastlina pestovaná v kombinácii s farbou žíl.

 

Žily listov a ich farba

Existujú štyri bežné farby kratomu. Ako rastlina kratom starne a dospieva, žily listu kratomu mení farbu. Farmakológia rastliny, zlúčeniny, alkaloidy a vlastnosti sa údajne mení v koncentrácii v listoch, ako rastlina starne. Podobne ako u čajových lístkov môže farba žily tiež indikovať starobe listu, kedy bol zozbieraný. Stručne povedané, rôzne farby alebo žilky kratomu majú rôzne použitia.

 

White Kratom

White kratom sa zberá z listov v ich najmladším mieste vo vývojovom cykle. Technicky je to veľmi svetlý odtieň zelenej, a preto je tiež nazývaný takhle. White kratom obsahuje vysokú koncentráciu mitragyninu.

 

Green Kratom

Green Kratom sa zberá z listov, ktoré ešte len dosiahli plnej zrelosti. Keď list začína zrieť, vytvára klasickú zelenú farbu, ktorá napodobňuje dužinu samotného listu kratomu. Počas tejto doby list odoberá najviac energie, ktorú môže získať zo slnečného svetla. Green kratom je najpopulárnejší zo všetkých kratomu.

 

Red Kratom

Red Kratom sa zberá, keď listy dosiahli plnej zrelosti. Ako rastlina dozrieva, žila kratšieho listu začne tmavnúť na jantárovú farbu. Tento červenkastého odtieň poskytuje farmárom kratomu znamenie, že list je pripravený na zber. V tejto fáze rastu sa v liste stále viac vyskytujú pigmenty zvanej antokyány.

 

Yellow Kratom

Yellow kratom je novším vývojom vo svete kratomu. Existuje niekoľko teórií o tom, ako sa vyrába yellow kratom. Jedna teória uvádza, že kratomové listy sa zberajú neskoro počas života Mitragyna speciosa, čo dáva žile žltý odtieň. Iné teórie uvádzajú, že yellow kratom je vytvorený spracovaním rastliny po zbere, nie počas skutočného rastového procesu rastliny. Tieto teórie zahŕňajú metódy sušenia, kvasenia a miešanie bielych, zelených a červených kratomových listov dohromady za vzniku žltého kratomu. Vzhľadom na relatívnu novosť tohto druhu kratomu a nejednoznačnosti ohľadom skutočných produkčných a kultivačných metód za nimi môže byť ťažšie nájsť renomovanej predajcu, ktorí sú schopní získať yellow kratom.

 

 

Kmene a odrody

Kratomské kmene a odrody sú podtypy kratomových produktov. Kmeň všeobecne zaznamenáva geografickú polohu, z ktorej kratom pochádza, spolu s farbou žíl, čo naznačuje špecifickú rastovú charakteristiku rastliny kratomu. Odrody môžu tiež indikovať zmes kratomu alebo spôsob spracovania kratomu. Odrody kratomu sa často predávajú pomocou označenia, ktoré opisuje ako farbu žily, tak i geografickú polohu, aby sa označili vlastnosti alebo rýchlosti a účinky kmeňa.

 

Borneo

Borneo Kratom sa pestuje na ostrove Borneo v juhovýchodnom ázijskom malajskom súostroví. Borneo kratom možno zakúpiť ako:

Green Borneo

White Borneo

Red Borneo

Yellow Borneo

Gold Borneo

 

Maeng Da

Maeng Da kratom je bežne známa ako najsilnejší odroda s maximálnou efektívnosťou Hoci termín pochádza z thajského slangu pre "kupliarskej stupeň", Maeng Da kratom možno pestovať v akejkoľvek oblasti, rovnako ako žať z akejkoľvek farby žily. To, čo odlišuje Maeng Da od ostatných geografických kmeňov, je technika kríženie, ktorá bola použitá na jeho pestovanie. Maeng Da kratom sa pestuje štepením stromčeka na urastený strom.

Green Maeng Da

White Maeng Da

Red Maeng Da

Späť do obchodu