Zaujímavosti o kratomu

Kratom nám na slovenskom získava veľkú popularitu a mnoho z nás si už ho obľúbilo, do práce, do školy, do kaviarne / čajovne alebo na večer na zábavu, keď ideme autom.

 

S našim dodávateľom z Indonézie máme Ako jediní na slovenskom výhradne právo,
že Ako jediný e-shop na slovenskom sme zásobovaním kratomu, ktory je odosielaný výhradne zákazníkom do USA,
kde je odovzdávané v hypermarketoch, supermarketoch, čerpacích staniciach a trafikách,
Preto sa vám nemôžem stať, že by ste sa stretli s rovnakým kratomu, ktory zozeniem jedine na https://www.kratomit.sk/kratom/

 

Kratom (Mitragyna Speciosa) je strom pôvodom z tropických lesov juhovýchodnej Ázie. Jeho listy sa používajú už od staroveku pre jeho opojné, stimulačné a liečivé vlastnosti. Účinnou látkou kratomu je mitragynin, ktorý obsahuje alkaloidy.

Nízke dávky kratomu majú stimulačné účinky, zatiaľ čo vyššie dávky majú sedatívne účinky.

Nedávno bol na západe uvedený na trh ako rekreačné látka, rovnako ako pre svoje vlastnosti, ktoré zmierňujú príznaky abstinenčného syndrómu.

Kratom sa aj využíva pri odvykaní od alkoholu a iných látkach, ktoré človeku nepomáhajú.

 

Kratom (Mitragyna speciosa) je strom z čeľade Rubiaceae, pôvodom z tropických lesov juhovýchodnej Ázie, Filipín a Novej Guiney, ktorý dosahuje výšku 4-16 metrov.

Je známa pod rôznymi menami na rôznych miestach: Kratom, Biak alebo Ketu v Malajzii, krathom alebo thom v Thajsku.

Chemické zloženie a dávkovanie
Listy stromu Kratom obsahujú viac ako 40 rôznych alkaloidov. Zloženie a farmakológia kratomu je zložitá a doteraz nebola dostatočne študovaná. Hlavnými alkaloidy zodpovednými za psychoaktívne účinky kratomu sú mitragynin a 7-hydroxymitragynin.

Koncentrácia mitragyninu v suchých listoch stromov pôvodom v Thajsku je 66%, zatiaľ čo u malajských stromov je to 12%. Podiel a koncentrácia alkaloidov sa môže veľmi líšiť v závislosti od zrelosti rastliny a odrode.

Komerčné produkty predávané ako Kratom zvyčajne obsahujú širokú škálu fytochemických zložiek a koncentrácia v alkaloidov môžu byť veľmi variabilné. Zvyčajne obsahujú zmes prášku kratomu a pridaných extraktov. Na trhu sa často nachádzajú rôzne odrody kratomu spojené s farbou listových pruhov: červená, zelená alebo biela. Rôzne odrody kratomu majú rôzne účinky, pokiaľ ide o stimuláciu, zmenu nálady alebo analgéziu.

Pokiaľ ide o dávky, zvyčajne sa žuje jeden až tri listy, aby sa ucítili účinky, hoci ľudia zvyknutí na jeho použitie môžu žuť niekoľkokrát za jeden deň. Suchý list kratomu obyčajne vážia asi 1,7 gramu, čo znamená, že zvyčajné dávky sú medzi 1 a 5 gramy, aj keď závisí od účinnosti každej konkrétnej rastliny.

Dávkovanie suchých listov ::

Nízka dávka: 1 - 2 gramy
Stredná dávka: 2 - 4 gramy
Vysoká dávka:> 5 gramov

účinky
Kratom má rôzne účinky, stimulačné aj sedatívne, v závislosti na dávke. Nízke dávky majú tendenciu vyvolávať stimulačné účinky podobné účinkom kofeínu, zatiaľ čo vysoké dávky sú často spájané so sedatívnymi účinkami.

Pri nízkych dávkach sú nasledujúce účinky:

Pocit väčšej bdelosti
Väčšia fyzická energia
Eufória a pohoda
väčšia empatie
Väčšia jednoduchosť fyzickej práce
Sexuálne vzrušenie (občas)

Pri vysokých dávkach máme nasledujúce účinky:

sedácia
analgézia
Menšie citlivosť na fyzickú a / alebo emocionálnu bolesť
Upokojenie / relax
príjemné pocity
zvýšená empatia

 

Rastlina Kratom, Mitragyna speciosa alebo mitragynin alebo 7-hydroxymitragynin, je v súčasnej dobe kontrolovaná iba v niekoľkých krajinách Európskej únie: Dánsku, Lotyšsku, Litve, Poľsku, Rumunsku, Taliansku a Švédsku. Kratom tiež nie je pod kontrolou v Spojených štátoch, hoci niektoré štáty majú osobitné predpisy.

V krajinách, v ktorých je Kratom pôvodom, existuje regulácia. V Thajsku je držanie listov kratomu nezákonné od roku 1943, zatiaľ čo Malajzie a Mjanmarsko takisto vyhlásili Kratom za kontrolovanú látku, ako v Austrálii a Bhutáne.

Späť do obchodu