THC-P: Nový hráč na poli kanabinoidov

V roku 2019 objavila talianska skupina vedcov nový kanabinoid s názvom THC-P (tetrahydrokanabinol). Táto objavná správa bola zverejnená v časopise Scientific Report, kde vedci dospeli k záveru, že THC-P by mohol byť najúčinnejším kanabinoidom zo všetkých známych. Čo je to THC-P? Ako vlastne funguje a oplatí sa ho vyskúšať? To všetko sa dozviete v tomto článku!

 

Čo je THC-P?

THC-P sa vyskytuje prirodzene v konope, ale jeho množstvo je tak malé, že by bolo ekonomicky nevýhodné extrahovať ho priamo z rastliny. To je jeden z dôvodov, prečo sa THC-P extrahuje v laboratóriách pomocou zložitejších chemických procesov.

Interakcie THC-P s endokanabinoidným systémom

Kanabinoidy sú známe svojou schopnosťou interagovať s endokanabinoidným systémom. Niektoré môžu stimulovať receptory tohto systému, iné sa k nim viažu bez ich aktivácie, a ďalšie môžu blokovať ich účinky. Talianska štúdia však zistila, že kanabinoid THC-P sa viaže na receptor CB1 až 33-krát lepšie než známejší kanabinoid THC.

Na rozdiel od THC má molekula THC-P sedemuhlíkový postranný reťazec, zatiaľ čo THC má päťuhlíkový postranný reťazec. Laboratóriá boli schopné umelo pripraviť zlúčeniny s vyšším počtom uhlíkov, medzi ne patrí práve kanabinoid THC-P.

Účinky THC-P

Hoci výskum kanabinoidu THC-P iba začína, prvé štúdie naznačujú, že produkty obsahujúce THC-P by mohli uľahčovať bolesť, potláčať nauzeu alebo pomáhať v boji proti epilepsii. Predbežné zistenia z týchto štúdií tiež naznačujú, že pokiaľ ide o účinky na ľudské telo, profil THC-P je podobný THC. Možné sú úľavy od bolesti, pocit pokoja a rovnováhy, a tiež závraty alebo úzkosť. Vzhľadom na nedostatok výskumu neexistuje stanovená štandardizovaná dávka alebo jasný dôkaz dlhodobých účinkov. Treba si byť vedomý, že o THC-P nemáme ešte veľa spoľahlivých informácií, a je vhodné byť opatrný pri hodnotení produktov s obsahom tohto kanabinoidu.

Dostupnosť a právny status THC-P

THC-P je lákadlom pre používateľov aj kvôli jeho momentálnej právnej situácii. Výrobcovia rýchlo zareagovali na popularitu THC-P, a na trhu sa už objavili rôzne produkty obsahujúce tento kanabinoid, ako sú THC-P vape, THC-P kartuše, THC-P olej, kvapky alebo jedlé produkty. Avšak kvôli absencii regulácie je vhodné tieto produkty zakúpiť od dôveryhodných výrobcov, aby bolo zabezpečené, že sú bezpečné a správne označené.

Hoci THC-P zatiaľ nebol zaradený medzi návykové látky, status tejto kontroverznej látky sa môže rýchlo meniť. Je teda nevyhnutné zostať informovaný a obratne reagovať na prípadné zmeny v legislatíve.

Vyskúšajte kvalitný THC-P!

Kanabinoid THC-P je novým hráčom na globálnom trhu s konopím, a mnohí v ňom vidia veľký potenciál. Preto je vhodné pristupovať k produktom s obsahom THC-P s opatrnosťou a testovať ich účinky s pokorou a úctou. THC-P nájdete aj u nás na Kratomitu! Tak ho vyskúšajte a urobte si svoj vlastný obrázok!

Späť do obchodu