Tajuplné HHC: Mali by ste to skúsiť?

Ak ste ešte nepočuli o kanabinoide HHC, potom to nie je nič zvláštne, pretože bol nedávno uvedený na trh s konopím, hoci bol objavený už v 40. rokoch minulého storočia.

HHC-3

Kedy sa objavilo HHC?

Slávny chemik konopnej rastliny Roger Adams prvýkrát vytvoril tento jedinečný kanabinoid tým, že vzal molekulu THC a spojil ju s vodíkovými atómami. Tento proces sa nazýva hydrogenácia a hoci sa stal populárnym v chémii pri výrobe iných látok, napríklad pri výrobe margarínu z rastlinného oleja, ako spôsob tvorby kanabinoidov sa ujal až o mnoho desaťročí neskôr. Chemická štruktúra HHC je jedinečná. HHC má chemický vzorec C21H32O2, čo je podobné THC s C21H30O2, ale stále sa odlišuje.

Zaujímavé je, že HHC nemá dvojitú väzbu v cyklohexylovom kruhu, tak ako delta-8 a delta-9 THC. Namiesto toho je táto dvojitá väzba rozbitá, čo umožňuje pripojenie ďalších dvoch vodíkov k tomuto kruhu, čím sa zvýši počet vodíkov na šesť. Preto sa tetrahydrokanabinol ("tetra" a "hydro", čo znamená 4 vodíky) stáva hexahydrokanabinol ("hexahydro", čo znamená šesť vodíkov). To tiež znamená, že afinita tohto kanabinoidu k receptoru CB1 bude oveľa slabšia než u delta-9. Napriek tomu má kanabinoid psychoaktívny profil, ktorý vyvoláva podporné účinky po celom tele a zdá sa, že HHC má potenciál pre rôzne liečebné aplikácie. Avšak ľudia majú obavy z procesu tvorby tohto kanabinoidu a z jeho vplyvu na celý priemysel.

Ale počkajte, má HHC na vás vplyv?

HHC sa možno nespojí s receptorami CB1 tak dobre ako delta-9 THC, ale stále vás môže vyviesť z miery.

Hexahydrokanabinol je psychoaktívny kanabinoid, takže môže vyvolávať pocity opojenia a blaženosti. Je dôležité si uvedomiť, že HHC a THC majú podobné chemické štruktúry, takže tiež vyvolávajú podobné účinky: HHC je len menej silný.

To znamená, že HHC môže byť užitočný pri liečbe chronických bolestí, nevoľnosti, stresu a nespavosti. Ale ako kanabinoid, ktorý sa priemysel iba nedávno začal preskúmavať, stále nevieme veľa o konkrétnych liečebných účinkoch alebo vedľajších účinkoch tejto látky. Pokiaľ ide o psychoaktívne účinky, HHC má však rozdielne výsledky. Russell Lombard, CEO spoločnosti Forge Hemp, osobne videl, ako jeho výrobky s HHC pomáhajú spotrebiteľom a prinášajú rôzne výsledky. Vysvetľuje: "Účinok skutočného HHC (nie napodobeniny alebo zmesi) je podobnejší delta-9 než delta-8 THC." Ako pri každom kanabinoide, musíme povedať, že napriek jeho popularite prichádza HHC s niekoľkými potenciálnymi rizikami a vedľajšími účinkami, o ktorých je dôležité vedieť pred konzumáciou.

Presné vedľajšie účinky HHC ešte neboli zdokumentované u ľudí ani u zvierat. Na základe štrukturálnych a účinných podobností medzi HHC a delta-9 môžu spotrebitelia zažiť vedľajšie účinky podobné THC po skúšaní produktov s HHC. Negatívne vedľajšie účinky konzumácie THC zahŕňajú nasledujúce:

  • Suché oči a suchá ústa.
  • Závraty alebo závrat.
  • Nevoľnosť alebo zvracanie.
  • Zvýšený tep srdca.
  • Úzkosť alebo paranoia.

Návrh bez názvu-4

Prečo je Dôležité Opatrne Konzumovať Produkty s HHC

Ľudia majú tendenciu zažívať tieto výsledky, ak konzumujú vyššie dávky HHC, než si uvedomujú. Prekonsumácia je často príčinou negatívnych vedľajších účinkov konzumácie konopného produktu, ktoré sú všeobecne závislé od dávky a obmedzené samy osebe. Je dôležité začať s nízkou dávkou, aj keď máte vyššiu toleranciu, jednoducho preto, že ide o novú látku pre telo. Môže sa tiež zdať silnejší a náchylnejší na vedľajšie účinky, ak sa kombinuje s inými kanabinoidmi, liekmi alebo látkami ako alkohol, benzodiazepíny atď. Celkovo existuje veľa rizík spojených s konzumáciou produktov s HHC, pretože kanabinoid nie je regulovaný a nevieme, aký vplyv má proces hydrogenácie na takéto zlúčeniny. Hydrogenácia sa ukázala ako nezdravá pri potravinách, ale vedecké poznatky v súvislosti s konopným priemyslom sú stále nedostatočné. Všetkého teda s mierou!

Späť do obchodu