Kde je HHC legálne?

HHC (alebo "hexahydrokanabinol") je konopný produkt, ktorý si v poslednom čase získal popularitu medzi nadšencami a nováčikmi v oblasti konope. Stále však existujú určité otázky týkajúce sa jeho legálnosti a dostupnosti. V tomto článku sa budeme zaoberať tým, čo je HHC, ako sa líši od bežných produktov z konope, kde je v Európe legálny a kde si môžete kúpiť kvalitné produkty HHC.

blg-3

Čo je HHC?

HHC je syntetický kanabinoid, ktorý je produktom konope. Možno ho nájsť v niektorých krajinách, ktoré legalizovali používanie marihuany na lekárske účely, ale nie je legálny všade.

HHC prvýkrát objavil americký chemik Roger Adams v roku 1944. Podarilo sa mu pridať molekulu vodíka k delta-9 THC. Tým vytvoril HHC.

Čo je HHC v porovnaní s bežným konope?

HHC je derivát konope a obsahuje viac THC ako bežný konope. HHC sa používa už mnoho rokov, ale v Európe sa stal populárnym len nedávno vďaka svojim potenciálnym schopnostiam.

Koľko HHC je povolené vlastniť? Je rozdiel medzi krajinami EÚ a zvyškom Európy?

Množstvo HHC, ktoré je povolené zakúpiť, sa v jednotlivých krajinách líši. V niektorých krajinách si môžete kúpiť ľubovoľné množstvo, zatiaľ čo v iných je množstvo, ktoré môžete naraz kúpiť, obmedzené. Holandsko má jeden z najvyšších limitov na nákup produktov z konope obsahujúcich HHC, a to až 30 gramov na jednu transakciu a 5 gramov na deň (hoci sa to na budúci rok zmení).

Medzi krajinami EÚ a zvyškom Európy existujú rozdiely aj v tom, či si môžete legálne kúpiť výrobky z konope obsahujúce túto látku.

Kde je konope HHC legálne?

HHC je v Európskej únii legálne. To znamená, že držba, používanie a nákup HHC je legálny. Tu sú najnovšie aktualizácie:

HHC nie je zaradená do Zeleného zoznamu EÚ:

Zelený zoznam - zoznam psychotropných látok pod medzinárodnou kontrolou (Medzinárodný výbor pre kontrolu omamných látok (INCB)).

EMCDDA Monitor:

Európske monitorovacie centrum pre drogy a drogovú závislosť (EMCDDA) začne 16. decembra 2022 monitorovať produkty HHC na trhu a v blízkej budúcnosti môžu byť vydané nové nariadenia.

Poľsko:

V Poľsku je HHC zaradená do zoznamu psychotropných látok skupiny I-P od roku 2018.

Litva:

Litovský úrad pre kontrolu drog, tabaku a alkoholu zakázal HHC 23. novembra 2022 rozhodnutím V-1724.

Rakúsko:

Podle vysílání ministra zdravotnictví Johannese Raucha (Strana zelených) z 22. března 2023 je s tím konec. Od 23. března se na synteticky vyráběné produkty HHC budou vztahovat ustanovení zákona o nových psychoaktivních látkách. Výroba a prodej syntetické HHC je tedy v Rakousku zakázána.

Fínsko:

HHC je zaradená do zoznamu nových psychotronických látok.

Česká republika:

HHC je v tejto krajine legálne.

Kde je olej HHC legálny?

Olej HHC je vo väčšine krajín EÚ legálny. Spojené kráľovstvo, Francúzsko a Nemecko patria medzi krajiny, ktoré povoľujú používanie oleja HHC na lekárske účely. Olej HHC môžu používať ľudia, ktorí majú lekársky predpis na liečbu svojich chorôb alebo ochorení, ako sú rakovina, HIV/AIDS, epilepsia a iné.

Na rozdiel od iných krajín, kde si môžete kúpiť CBD oleje online bez potreby lekárskeho predpisu (napríklad Austrália), je dôležité, aby ste pred kúpou tohto produktu získali súhlas od svojho lekára, aby mohol rozhodnúť, či je vhodný pre váš zdravotný stav.

Kde môžem získať HHC? Kde je hašiš HHC legálny?

Hašiš je forma konope, ktorá bola stlačená do pevného bloku. Jeho názov pochádza z arabského slova pre trávu: "hašiš". Hašiš HHC sa dodáva v mnohých rôznych formách vrátane stlačených blokov alebo koláčov; sypkého prášku; lepkavých kryštálov nazývaných charas; a dokonca aj tekutých extraktov, ako je olej alebo tinktúry.

Dobrou správou je, že od roku 1999 sa všetky krajiny EÚ dohodli, že si navzájom umožnia prevážať až 10 gramov bez pokuty - pokiaľ neprechádzajú cez colnicu na ceste niekam inam! To znamená, že ak cestujete po Európe s menej ako 10 gramami hašiša pri sebe, nemali by ste mať žiadne problémy - možno okrem toho, že vás zastavia zvedaví pohraničníci, ktorí chcú presne vedieť, na čo sa pozerajú.

Vyskúšajte kvalitné produkty HHC

Dúfame, že vám tento článok pomohol lepšie pochopiť HHC a jeho právne postavenie v Európe. Ak máte ďalšie otázky, neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať e-mailom alebo telefonicky. Ak máte záujem sami vyskúšať niektoré výrobky HHC, smelo do toho! Na Kratomite stále pridávame nové a nové HHC hity z konopného trhu, tak si to nenechajte ujsť!

Späť do obchodu