Čo je HHCPO a aké sú jeho účinky?

HHCP-O alebo hexahydrokanabiforol-O acetát je chemicky modifikovaná forma kanabinoidu HHCP. Patrí do skupiny syntetických kanabinoidov, čo znamená, že sa nevyskytuje prirodzene v prírode, ale musí sa vyrábať laboratórnymi postupmi.

HHCP-O je teda odvodený od HHCP, ktorého základom je známy HHC, ktorý je založený na molekulách CBD. HHCP-O potom vznikol acetyláciou, čo môže ovplyvniť spôsob vstrebávania a metabolizmu látky v tele. Môže to zvýšiť jej stabilitu, ale aj, a to je najdôležitejšie, jej účinnosť.

Aké sú účinky HHCP-O?

Pri HHCP-O môžeme pozorovať psychoaktívne účinky aj terapeutické účinky ako pri väčšine kanabinoidov. Ako však už bolo spomenuté, líšia sa silou účinku, a preto majú silnejšie účinky.

Vzhľadom na chemické zloženie sa predpokladá, že HHCP-O môže mať silnejšie psychoaktívne účinky ako HHCP a bežný THC. Medzi týmito účinkami si môžeme predstaviť intenzívnejšiu eufóriu, relaxáciu a zmenené vnímanie času a priestoru.

Hoci väčšina kanabinoidov poskytuje terapeutické účinky, HHCP-O môže byť pociťovaný intenzívnejšie. Môže nám pomôcť pri bolesti a poskytnúť nám úľavu a pôsobí ako prevencia proti vzniku zápalu v tele.

Je zaujímavé, že HHCP-O má podobné účinky ako niektoré anxiolytiká, čo sú lieky predpisované na úzkosť. Pomáha teda minimalizovať stres aj úzkosť. K ďalším účinkom patrí relaxácia, ktorá nám môže pomôcť ku kvalitnejšiemu spánku, a to práve vďaka jeho upokojujúcim účinkom. Stimuluje telo a pomáha uvoľniť svalové napätie, vďaka čomu rýchlejšie zaspíme. Treba však dbať na množstvo dávok, pretože pri nadmernom užívaní má opačný účinok. Preto, podobne ako pri iných kanabinoidoch, je potrebné začať s menšími dávkami.

HHCP-O je relatívne nový kanabinoid a o jeho účinkoch a dlhodobom pôsobení nie je toľko výskumov. Preto sú uvedené účinky odvodené od skúseností samotných užívateľov.

Existujú vedľajšie účinky?

Nežiaduce účinky sú pri kanabinoidoch väčšinou podobné, ale najviac sa líšia intenzitou a silou látky. Medzi najčastejšie vedľajšie účinky patria začervenanie očí, sucho v ústach a zvýšená chuť do jedla. Pri nadmernom množstve sa môžu vyskytnúť halucinácie a paranoja, preto by používatelia mali byť opatrní pri dávkovaní. Najlepšie je vyhnúť sa nadmerným množstvám, aby sa predišlo čo najväčšiemu počtu vedľajších účinkov.

Dávkovanie HHCP-O

Dávkovanie pri všetkých kanabinoidoch je dôležité a môže byť rozhodujúce, a to tak z hľadiska pozitívnych, ako aj nežiaducich účinkov. Preto by sa mala zdôrazniť opatrnosť pri dávkovaní. Najmä ak ste začiatočník, je vždy lepšie začať s menšou dávkou. Každý organizmus reaguje inak a každý má inú toleranciu, preto musíme dávkovanie primerane upraviť.

Produkty HHCP-O

Dostupnosť a použitie HHCP-O je rôznorodé a na trhu môžeme nájsť mnoho alternatív. Najobľúbenejšími výrobkami s HHCP-O je jednorazový vaporizér alebo vaporizér s možnosťou doplnenia chuti a dobíjania, ktorému dáva prednosť väčšina používateľov. Ďalšou možnosťou sú kvety konope, ktoré sú napustené extraktom HHCP-O. Pri všetkých týchto typoch existuje možnosť rôznych príchutí, ktoré môžu mať osviežujúce účinky.

Na záver a na zhrnutie, HHCP-O je nová verzia HHCP. Má silnejšie a dlhodobejšie účinky ako vyššie uvedený HHCP vďaka acetylácii, ktorá zvyšuje účinnosť základných funkcií. Je možné, že dlhodobé užívanie HHCP-O vytvorí vyššiu toleranciu na iné kanabinoidy. Vzhľadom na obmedzený výskum je však dôležité pristupovať k jeho užívaniu s opatrnosťou.

Späť do obchodu