Zelený čaj sa vyrába iba z listov Camellia sinensis, ktoré počas spracovania prešli minimálne oxidáciou. Zelený čaj pochádza z Číny a je spájaný s mnohými kultúrami v celej Ázii. V poslednej dobe sa rozšíril na západe, kde sa tradične konzumuje ako čierny čaj. V krajinách, kde sa pestujú, bolo vytvorené mnoho druhov zeleného čaju. Tieto odrody sa môžu podstatne líšiť v dôsledku premenlivých podmienok pestovania, záhradníctvo, spracovanie produkcie a času zberu. Čajové polyfenoly sa skladajú hlavne z týchto štyroch látok: katechíny, flavonoidy, antokyány a fenolové kyseliny. Čajové polyfenoly sú vynikajúcimi prírodnými antioxidantmi. S výkonnou antioxidačné funkciou sa teraz čajové polyfenoly (niekedy označované ako EGCG, katechín) používajú v širokej škále ako doplnky alebo výživové produkty (spaľovač tukov, proti starnutiu), potraviny (ako prírodné prísady, ktoré udržujú jedlo čerstvé a predlžujú samotnú trvanlivosť), kozmetika (proti starnutiu, napnuté kožu, obmedzujú opuchy), lieky (hypoglykemické a hypotenzné lieky, prevencia rakoviny). Pretože čajové polypenoly sa prirodzene extrahujú z listov zeleného čaju, sú bezpečné a zdravé pre ľudské i zvieracie telo.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.