Šafran z Iránu

Šafran najvyššej kvality je najvyššou kvalitou šafranu, aký môžete vo svete nakúpiť. Vyznačuje sa jednotnou tmavo červenou farbou a najdlhšími tyčinkami, ktorých je v každom kvete iba 3 kusy.

Variant
Môžeme doručiť do:
28.9.2022 28.9.2022 28.9.2022 28.9.2022 28.9.2022 28.9.2022 28.9.2022 28.9.2022 28.9.2022 Zvoľte variant
Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Zvoľte variant
Kód: SAFRAN/0.5 SAFRAN/1G SAFRAN/2G SAFRAN/5G SAFRAN/10G SAFRAN/20G SAFRAN/50G SAFRAN/100 SAFRAN/200 Zvoľte variant
€3,99 €6,25 €14,39 €27,46 €49,99 €89,99 €196,39 €352,89 €699 od €3,99
Kategória: Zdravé telo a myseľ
slovak šafrán 2
Tip

Šafran najvyššej kvality je najvyššou kvalitou šafranu, aký môžete vo svete nakúpiť. Vyznačuje sa jednotnou tmavo červenou farbou a najdlhšími tyčinkami, ktorých je v každom kvete iba 3 kusy.

Náš šafran pochádza zo severovýchodného Iránu a dostáva sa na stoly spotrebiteľov cez burzu v Teheráne.

Zber prebieha na jeseň, zvyčajne v októbri alebo novembri a po stáročia sa šafran považuje za najdrahšie korenie sveta. Na 1kg korenie je potreba 90 až 120 tisíc kvetov šafranu siateho, latinsky Crocus sativus. Z nich je potom opatrne ošklbaní 270 až 360 tisíc tyčiniek a tie sa podľa kvality a dĺžky delia do piatich kategórií, z ktorých Premium super negin je ten najcennejší.

Použitie šafranu je široké od ochucovanie rôznych druhov mäsa, cez farbenie ryže, rizota a cestovín. Používa sa aj v koktailoch, výrobe cukroviniek, do čaju a iných nápojov.

Sú mu pripisované liečebné účinky, zlepšenie nálady a harmonizáciu tela i duše.

Hlavne však v kuchyni navodzuje pri príprave jedál pocit výnimočnosti a neopakovateľného zážitku.

Možno ho použiť v malom množstve len voľne nasypaný na mäso alebo pre väčší obarvovací a zmyslový účinok ho môžete rozdrviť v mažiari.

Skladovať v tme a suchu.

Veríme, že si nenecháte ujsť tento mimoriadny zážitok a objednáte na našom e-shope iba skúšobná vzorka. Sme presvedčení, že po vyskúšaní sa budete radi k tomuto korenia vracať a dopriať si ešte väčších gurmánskych zážitkov.