Čo je to shilajit?

Shilajit, tiež nazývaný horská živica, je zázrakom prírody, ktorý sa vytvára v himalájskych horách. Obsahuje cez 85 minerálov a vitamínov, ktoré podporujú zdravie a správne fungovanie tela. Využíva sa na posilnenie kostí a kĺbov, podporu trávenia, imunitného systému a udržanie optimálnej hmotnosti. Pri užívaní je dôležité dodržiavať správne postupy na maximalizáciu jeho účinkov. Shilajit je prírodný suplement s bohatou históriou využitia a stále objavovanými vlastnosťami, ktorého kvalita závisí od krajiny pôvodu, pričom najvyššiu kvalitu poskytujú himalájske zdroje.

verm-13 

Tekuté vedomie

Shilajit čiže horská živica je prírodná látka, ktorá vzniká rozkladom roslinných minerálov v horách. Vizuálne je svojou barnou a konzistenciou porobný asfalt, zložením však o asfalt nejde. Je tvorený zmesou a organických látok. Obsahuje viac ako 85 rôznych minerálov a vitamínov, ktoré majú pozitívne účinky na naše telo a sú potrebné na jeho správne fungovanie.

Shilajit bol pre svoje účinky využívaný už od staroveku. Súčasne je ešte viac populárny vďaka vedeckej komunite, ktorá tieto účinky vedecky podložila a premenila ich na fakty. Vďaka intenzívnemu výskumu sa ale naďalej odhaľujú stále nové účinky.

Na čo je shilajit užitočný?

Dostávame sa k otázke, na čo je shilajit užitočný a prečo ho využívať?
Je známe, že sa používa najmä na udržanie zdravých kostí a kĺbov. Príspieva ale aj zdravému tráveniu a metabolizmu sacharidov a lipidov. U žien je veľmi obľúbeným doplnkom stravy na zvýšenie estrogénu a pomáha udržiavať menštruačný komfort. Podporuje imnunitný systém a zároveň má antioxidačné účinky. Ďalej napomáha k udržiavaniu optimálnej telesnej hmotnosti a pozitívne ovplyvňuje močové funkcie. Jeho užívanie zaháňa mozgovú hmlu, spomaľuje starnutie a tlmí oxidačný stres.

Užívanie a efektivita: Akým spôsobom ho možno užívať?

Existujú rôzne spôsoby, môžete sa stretnúť s kapsulami v prášku. Najefiktívnejšie je ale užívať shilajit vo forme polotekutej živice, ktorá sa ľahko rozpúšťa v teplej vode. Chuť pôsobí výrazne, zemito a trpko, nie však neznesiteľne alebo nepríjemne.

Ako maximalizovať účinky shilajitu?

Na to, aby bol shilajit, čo najviac efektívny, je nutné uvedomiť si a realizovať pár pravidiel.
Je potrebné ho piť na lačný žalúdok, najlepšie v ranných hodinách a pol hodiny pred prvým jedlom. Ďalej je nutné myslieť na to, že kov znehodnocuje shilajit, preto je odporúčané ho naberať najlepšie drevenou ázijskou paličkou. Výhodou môže byť fakt, že lepšie účinky dosiahneme pridaním medu, ktorý aj zlepší chuť samotného nápoja. Aby sme dosiahli maximálne účinky, je však nutné užívať shilajit pravidelne, v najlepšom prípade každý deň.

Kvalita shilajitu závisí z veľkej časti na zemi pôvodu, najkvalitnejšie pochádza priamo z Himalájí. Shilajit je vďaka látkam, ktoré obsahuje jedným z najkompexnejších a najvšestrannejších prírodných suplementov.

Späť do obchodu