Je HHC-P skutočne najsilnejším kanabinoidom?

Zaujímali ste sa niekedy o účinky HHC-P? Mnohí užívatelia tvrdia, že tento kanabinoid je 20-krát účinnejší ako HHC, 5-krát účinnejší ako THC-P a dokonca 10-krát účinnejší ako bežné THC. Ďalej sa uvádza, že HHC-P ponúka vyššiu biologickú dostupnosť ako Delta-9 THC. Dnes sa pozrieme na túto tému podrobnejšie a skúsime zistiť, či je HHC-P naozaj najsilnejším kanabinoidom.

1_1

HHC-P je jedným z novo objavených variantov kanabinoidov, a je dôležité si uvedomiť, že nie všetky štúdie poskytujú definitívne informácie, na ktoré by sme mali stavať svoje úvahy. Napriek tomu o tomto kanabinoide vieme už dostatok, aby sme mohli konštatovať jeho podobnosť s HHC. Veľa vlastností, ktoré má HHC, je možné takmer preniesť aj na HHC-P. Účinky HHC-P možno teda odvodiť z výsledkov štúdií HHC, ale s určitou rezervou. Jedna zo štúdií, datujúca sa do roku 2010, tvrdí, že HHC má "výnimočne vysokú účinnosť in vitro a in vivo s relatívne dlhou dobou pôsobenia". Zjednodušene povedané, akonáhle sú produkty obsahujúce HHC-P konzumované, majú na jedinca silné účinky a trvajú oveľa dlhšie, než je obvyklé u iných kanabinoidov.

Čo je vlastne HHC-P?

HHC-P (hexahydrocannabiphorol) je syntetický kanabinoid odvodený od obľúbeného HHC. V rastline konope sa prirodzene nevyskytuje a vyrába sa v laboratóriu. Má podobnú chemickú štruktúru ako HHC, ale má dlhší alkylový reťazec o dva uhlíky. Čistý HHC-P má formu viskózneho oleja a obvykle má svetlo žltú alebo tmavšiu jantárovú farbu.

Účinky HHC-P sa zvyčajne dostavia v priebehu niekoľkých desiatok minút a môžu trvať niekoľko hodín. Vďaka svojej väzbe na receptory v endokanabinoidnom systéme môžu užívatelia zaznamenať:

  • Eufóriu
  • Úľavu od stresu
  • Relaxáciu
  • Lepší spánok
  • Zvýšenú chuť do jedla

Vedľajšie účinky

Keďže HHC-P je kanabinoid s psychoaktívnymi vlastnosťami, môže zmeniť vnímanie a vyvolať vedľajšie účinky, ako sú:

  • Suché ústa
  • Úzkosť
  • Začervenanie očí
  • Nespavosť
  • Rýchly srdcový tep
  • Závrat

Zoznam týchto možných vedľajších účinkov vychádza z analogických derivátov alebo kanabinoidov, ktoré majú psychoaktívne účinky.

Produkty obsahujúce HHC-P

Aj keď je HHC-P relatívne novým objavom, sortiment produktov obsahujúcich tento kanabinoid je už pomerne rozsiahly. Medzi obľúbené produkty patria výrobky pre vaporizáciu, HHC-P jointy, HHC-P hash alebo napríklad HHC-P kvety. Veľkú obľubu zažívajú aj kvety s vysokým obsahom CBD, ktoré sú infúzované destilátom HHC-P, čím vzniká prírodná zmes kanabinoidov a terpénov, ktorá pôsobí synergicky a môže mať väčšie účinky.

Preskúmajte nový svet HHC-P

HHC-P je novým hráčom na poli kanabinoidov a vyvoláva značný záujem v konopnej komunite. Je však dôležité si uvedomiť, že stále nemáme dostatok informácií o tomto kanabinoide, a preto treba s ním zaobchádzať opatrne. Hoci HHC-P nie je momentálne na zozname návykových látok, užívanie môže mať pozitívne aj negatívne účinky. Je teda dôležité sa riadiť zásadou triezvosti a zváženosti. Ak máte akékoľvek otázky ohľadom HHC-P, nebojte sa na nás obrátiť!

Späť do obchodu